Pensjon fra første krone vedtatt i Stortinget

Tirsdag ble lovendringen om pensjon fra første krone vedtatt i Stortinget. – Opptjening av pensjon fra første krone bidrar til et mer anstendig arbeidsliv, sier Parat-leder Unn Kristin Olsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Solberg-regjeringen som sammen med Fremskrittspartiet i februar ble enige om å innføre pensjon fra første krone i private pensjonsordninger fra 2023. Den nye regjeringen sier ordningen vil bli innført allerede i 2022.

– Vi har bestemt oss for å forsere arbeidet med pensjon fra første krone og innfører det allerede neste år, sier Tajik til VG.

Det er ordningen med obligatorisk tjenestepensjon (OTP) som nå endres. I dag må du tjene minst 1G – 106 399 kroner – for å få pensjon på lønnen.

– Alle over 18 år får opptjening fra første krone de tjener – de må ikke vente til de har tjent 106.000, sier Tajik.

Hun sier omleggingen omfatter en million nordmenn, og i tillegg får 160.000 unge mellom 18 og 20 år og folk i stillinger under 20 prosent nå for første gang tjenestepensjon.

– Du får pensjonen uansett hvor liten stillingsbrøk du har, sier Tajik.

Parat-leder Olsen sier pensjon fra første krone har vært en kampsak for Parat i mange år. Hun er fornøyd med at særlig unge, studenter, kvinner og arbeidstakere med små stillinger vil få glede av den nye ordningen.

– Spesielt gjelder dette innenfor reiseliv, varehandel, renhold og sikkerhet, sier hun.

Les også: Parat ønsker pensjon fra første krone velkommen
Powered by Labrador CMS